IKB voor Roemeense Interchicken

Het scharrel-kippenvlees dat Interchicken in Roemenië produceert voor Nederlandse supermarkten, is nu ook IKB gecertificeerd.

Interchicken ontwikkelt sinds 2 jaar samen met het Roemeense Agroli-group scharrelkipproducten met 1 ster binnen het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Voor de Beter Leven productstroom vanuit Roemenië gold tot voor kort dat die nog niet IKB gecertificeerd was.

Alle productiebedrijven in Roemenië, zoals de opfok en vermeerdering van de ouderdieren, de broederij, alle vleeskuikenbedrijven, de slachterij en de uitsnijderij/verpakker, voldoen nu aan de www.pve.nl/pve?waxtrapp=vsbHsHsuOnbPTEcBZFM&context=nfMsHsuOnbPTECIKB normen.

Antibiotica

De Scharrelkip met 1 ster uit Roemenië wordt bovendien volledig vrij van antibiotica geproduceerd, meldt Interchicken. Supermarktorganisaties Deen en Coop zijn de eersten die de kip uit Roemenië afnemen.

Maar ook in het buitenland is de vraag groot, zegt de kippenvleesproducent uit Bodegraven. 'Wij schalen in versneld tempo de productie op om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer