Heyde Hoeve heeft beste varken

Heyde Hoeve uit Gerwen in Noord-Brabant is winnaar geworden van de titel 'Beste varken van Nederland'.

Een smaakjury koos uit de inzendingen het lekkerste varkensvlees. Urgenda en Foodlog hielden de wedstrijd om duidelijk te maken dat er naast grote hoeveelheden anoniem varkensvlees, steeds meer varkenshouders met onderscheidende concepten op de markt komen.

'Gewoon biologisch varkensvlees' of 'gewoon varkensvlees met een ster' is op smaak niet te onderscheiden van gangbaar. Nieuwe rassen of ander voer geven die onderscheidende smaak wel.

Innoveren

Hoe bekender consumenten raken met deze nieuwe manieren van varkens houden, hoe makkelijker het wordt voor anderen om te innoveren, redeneren Urgenda en Foodlog.

15 varkenshouders deden mee aan de wedstrijd. Heyde Hoeve is een coöperatie van 4 boeren. Zij hebben gezamenlijk 15 bedrijven over heel Nederland, met in totaal 250.000 dieren.

Niet gecastreerd

De varkens die verkocht worden onder het merk www.heydehoeve.nl Heyde Hoeve hebben 1 vierkante meter ruimte per dier. De biggen worden niet gecastreerd. Het voer voor de dieren komt voor 40 tot 50% uit Nederland via granen van akkerbouwers rondom één van de boerderijen en uit brijvoer.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer