Nertsenbevrijders moeten de cel in

De officier van justitie bij het Landelijk Parket heeft gisteren tegen 2 mannen en 2 vrouwen gevangenisstraffen van 15 maanden geëist. Dat gebeurde vanwege hun betrokkenheid bij een nertsenbevrijdingsactie in het Gelderse Barchem in oktober 2009.

Voor 3 verdachten zijn 5 maanden van de geëiste straf voorwaardelijk. De strafeis tegen 1 van de mannen is in zijn geheel onvoorwaardelijk vanwege een eerder gepleegde huisvredebreuk met bedreiging, meldt het Openbaar Ministerie.

De behandeling van de strafzaak bij de rechtbank Rotterdam wordt 27 september voortgezet met de pleidooien van de advocaten.

2000 nertsen afgemaakt

Het viertal zette minimaal 1000 hokken open zodat 5000 nertsen konden ontsnappen. Een groot aantal nertsen kon weer worden gevangen, maar ongeveer 2000 diertjes werden vanwege verwondingen afgemaakt. De financiële schade van die actie zou zijn opgelopen tot meer dan € 100.000.

Prioriteit

In de loop van 2009 veroorzaakten acties van dierenrechten-extremisten grote onrust. Bij de Nationale Recherche kreeg de opsporing van de extremisten hoge prioriteit.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer