100 tuinders bij avond Werklozenproject

Een voorlichtingsbijeenkomst over werklozenproject 'Westland heeft Werk' trok gisteravond zo'n 100 glastuinders naar Poeldijk. Zij luisterden naar succesverhalen van collega's die uitkeringsgerechtigden in dienst namen.

Naast tuinders waren er ook politici aanwezig, waaronder initiatiefnemer Marco Florijn. De wethouder sociale zaken van Rotterdam vertelde over de gedragsverandering die hij bespeurde bij ambtenaren van de sociale dienst in de Maasstad.

'Voorheen zagen zij altijd de uitkeringsgerechtigde als klant. Maar door het werklozenproject zien ze nu de ondernemer als klant'. Bij de aanwezige tuinders klonk dit als muziek in de oren.

Ontzenuwd

Volgens voorzitter Jos van der Knaap van LTO Noord-afdeling Westland hebben de succesvolle matches van werklozen het idee dat uitkeringsgerechten niet in de tuinbouw kunnen werken goed ontzenuwd.

'Een aantal tuinders meldde zich aan om ook mee te draaien in het project', vertelt de bestuurder. 'Toch zijn we er nog niet. De frustraties door eerdere, mislukte projecten zitten nog heel diep.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer