Kamervragen Overijsselse natuurdoelen

Helma Lodders, VVD-Tweede Kamerlid, diende deze week Kamervragen in naar aanleiding van de presentatie van het rapport van IQuatro over Natura 2000-doelen. Dat rapport werd verleden week gepresenteerd.

Kamervragen+Overijsselse+natuurdoelen
© Nieuwe Oogst (Rene L)

De vragen aan Bleker handelen over de grote verschillen tussen de doelen die zijn opgesteld in de aanwijzingsbesluiten en de standaardformulieren van Natura 2000-gebieden in Overijssel. Lodders vroeg ook naar verschillen in andere provincies.

Ook moet demissionair EL&I-staatsecretaris Henk Bleker aangeven of er wel moet worden overgegaan tot het definitief aanwijzen van de Natura 2000-gebieden, zolang er nog complementaire en extra doelen zijn opgenomen.

Economische ontwikkeling

Volgens Overijssels gedeputeerde Hester Maij dienen de Natura 2000-doelen in de provincie zo minimaal mogelijk worden uitgevoerd. Dit voor een zo maximaal mogelijke economische ontwikkeling.

Maij zei dit tijdens de presentatie van het rapport over Natura 2000 in Overijssel, vorige week vrijdagavond in Hengelo. Uit het rapport blijkt dat in de provincie 161 nationale koppen bovenop de door Brussel gestelde zijn geplaatst.

Uitvoering

Nico Gerrits van stichting Instituut Quatro gaf aan dat Overijssel verantwoordelijk is voor de uitvoering. 'Alle doelen (lijst) missen de juridische grondslag. U kunt ze in de prullenbak gooien.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer