'Conclusies biologische producten te vroeg'

Het onderzoek van universiteit Stanford toont vooral aan dat het nog te vroeg is om uitspraken te doen over gezondheidseffecten van biologische producten. Dat vindt het Louis Bolk Instituut.

'In plaats van de voorbarige conclusie dat biologische producten niet gezonder zijn, blijkt vooral dat er meer onderzoek moet worden verricht', benadrukt directeur Jan Willem Erisman.

Dat is volgens hem relevant, nu er steeds meer biologische producten worden geconsumeerd. 'Tot nog toe is slechts een beperkte hoeveelheid inhoudsstoffen onderzocht en een fractie van het onderzoek ging over effecten op gezondheid.'

Vitamines en eiwitgehaltes

Meer dan 90% van de 237 onderzoeken uit de literatuurstudie van de Amerikaanse universiteit is gericht op het vergelijken van inhoudsstoffen als vitamines en eiwitgehaltes.

'Daarmee heb je dus nog geen effect op de gezondheid van mensen onderzocht', geeft Erisman aan.

Inhoudstoffen

Verder is maar een zeer beperkte hoeveelheid inhoudsstoffen in zijn ogen geanalyseerd. 'De overige duizenden componenten zijn niet onderzocht, terwijl die ook een functie hebben.'

'Het is dus nog te vroeg om wetenschappelijk verantwoorde uitspraken over algemene gezondheidseffecten van biologische producten of producten uit de intensieve landbouw te doen', verzekert Erisman.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer