Floriade Holland Central biedt bidbook aan

Vandaag heeft Holland Central, een consortium van overheden en bedrijven tussen Zoetermeer, Bleiswijk en Boskoop, een delegatie van de Nationale Tuinbouwraad (NTR) geïnformeerd over de Floriade 2022.

Holland Central heeft zich kandidaat gesteld om de Floriade in 2022 te organiseren. De organisatie heeft het bidbook verder toegelicht bij Plantenkwekerij Van der Lugt.

De delegatie heeft ook het expo-terrein en de plek van het toekomstige station Bleizo bekeken, de entree waar straks spoor, Randstadrail en HOV-bus samenkomen.

Tuinbouwhart

De Floriade 2022 is voorzien in het kloppend hart van de main- en greenports van Nederland. Coos Rijsdijk, voorzitter van de Floriade 2022 Holland Central: 'De Floriade hoort en is hier thuis. De tuinbouw zit in het DNA van deze regio'.

Hij vervolgt: 'Met het concept Green XChange gaan we de tuinbouw vervlechten met andere economische topsectoren: water, energie, sport en leisure, cultuur, toerisme, logistiek, voeding en gezondheid. Met de Floriade 2022 slagen we er beter in om de ambities van deze regio te realiseren'.

Almere, Amsterdam en Groningen

NTR maakt op 7 oktober - de laatste dag van de Floriade Venlo 2012 - de winnaar bekend. Naast Holland Central zijn ook Almere, Amsterdam en Groningen in de running.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer