Kwart zeugenhouders nog niet 2013-proof

Een kwart van de Nederlandse zeugenhouders is nog niet omgeschakeld naar groepshuisvesting voor zeugen.

Kwart+zeugenhouders+nog+niet+2013%2Dproof
© Nieuwe Oogst

Dat staat te lezen in een brief die het Productschap Vee en Vlees vandaag aan alle varkenshouders heeft gestuurd. Het PVV gaat samen met LTO en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders inventariseren of zeugenhouders deze datum van omschakeling wel kunnen halen.

Gesprek met EL&I

Het PVV wil eventuele problemen met vergunningprocedures bij het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) onder de aandacht brengen. Een gesprek over dit onderwerp vindt plaats in september.

Het PVV roept varkenshouders die nog niet zijn omgeschakeld, en een in januari verstuurde vragenlijst nog niet hebben teruggestuurd, dringend op dit voor 24 augustus te doen. Dit om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie bij zeugenhouders.

Geen uitstel

Demissionair staatssecretaris Henk Bleker van EL&I heeft eerder nadrukkelijk gesteld geen uitstel te zullen verlenen aan varkenshouders die 1 januari 2013 niet halen. Toch willen de belangenorganisaties kijken of er toch een vorm van ondersteuning nodig en mogelijk is, aldus de www.pve.nl/wdocs/dbedrijfsnet/up1/ZomeflsIU_Brief_Ontwikkelingen_invoering_groepshuisvesting_dragende_zeugen_20120817.PDFbrief.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer