Beemster Lagley 40 wint zompig Opmeer

Met 75 millimeter regen in anderhalf uur, net voor de start van de landbouwtentoonstelling in Opmeer moest het programma flink krimpen. Geen paarden dus, maar de koeienkeuring ging onverstoorbaar door.

Beemster+Lagley+40+wint+zompig+Opmeer
©

Ondanks regen was de stemming opperbest en de kampioenen bijzonder fraai, én verrassend. Bij de vaarzen won op voorhand niet de gedoodverfde kandidaat uit de stal van Jacob Wijnker en Ina van Ark uit Avenhorn.

Zij brachten met HBC Goldwyn Daydream de reservekampioene van de NRM in de ring. Maar het was toch echt Maartje 200, ook van vader Goldwyn, die met haar meer malsere uiterlijk en betere vooruier het kampioenschap opstreek. De vaars van Marcel van der Eijk uit Twisk wist bovendien ook nog de titel het beste uier van de dag in de wacht te slepen.

Lagley 40

Wijnker had echter nog meer hete ijzers in het vuur. In de middencategorie kwam de imponerende Duplexdochter Future Dream H. Ber 29 in haar rubriek op de koppositie. In de kampioenskeuring bleek echter Beemster Lagley 40 (v. Bolton) ook over veel kracht en melkrijkheid te beschikken.

Daarbij had Lagley, van Pieter Jan Groot uit Middenbeemster, een extreem hoog en breed uier waardoor ze niet alleen de kampioenstitel kreeg, maar ook gekroond werd tot algemeen kampioene.

Sonja 129

In de oudere rubriek wisten Wijnker van Van Ark wel het goud binnen te halen. Hun gebalanceerde en beter geuierde Incomedochter Future Dream H. Sonja 139 overtroefde de algemeen kampioene van vorig jaar: 'powerkoe' Marijke 737 (v. CB Allen) van Cees de Boer uit Zwaagdijk.

Bij de bedrijfsgroepen was het -met twee reservekampioenen en één kampioene- de groep van Wijnker en Van Ark die de meeste individuele kwaliteit bezat en het kampioenschap opeiste voor de uniforme groep van Marcel van der Eijck.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer