EC: regels eerlijke handel op komst

De Europese Commissie (EC) bereidt regelgeving voor om oneerlijke commerciële en contractuele handelspraktijken te kunnen verbieden. Dat zegt landbouwcommissaris Dacian Ciolos van de Europese Unie.

EC%3A+regels+eerlijke+handel+op+komst
©

De Europese Commissie wil dat boeren, verwerkers, retail en consumenten kunnen profiteren van eerlijke handel in voedsel. Om oneerlijke praktijken in de keten aan te pakken, stelde de Commissie eerder dit jaar een stuurgroep in.

De pogingen van de stuurgroep om met vertegenwoordigers van deze partijen een vrijwillige gedragscode af te spreken, is mislukt.

Drastische maatregelen

De Europese Commissie heeft nu besloten wetgeving te maken die de eerlijke handel in de keten moet bewaken. 'We hebben het middels een vrijwillige gedragscode geprobeerd, maar dat werkte niet', zegt Ciolos.

'Dus we nemen nu meer drastische maatregelen, want we willen oneigenlijke praktijken uitbannen uit de Europese voedselketens.'

Wetgeving

Naast landbouwcommissaris Ciolos hebben ook de commissarissen Michel Barnier (Interne Markt), Antonio Tajani (Industrie en Ondernemerschap) en Johan Dalli (Gezondheid en Consumentenbeleid) zich achter het voorstel voor wetgeving geschaard.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer