Gebiedscoöperatie Westerkwartier

3 Groningse agrarische natuurverenigingen, Staatsbosbeheer, 2 'groene' scholen en 4 gemeenten werken vanaf volgend jaar samen in Gebiedscoöperatie Westerkwartier. Zij krijgen hierbij ondersteuning van onder meer Alterra en het CLM.

De partijen ondertekenen na de zomer samen met provincie Groningen een samenwerkingsovereenkomst. Dat zegt voorzitter Alex Datema van agrarische natuurvereniging Boer & Natuur ZWK, een van de initiatiefnemers.

Koploper

Volgens Datema gaat het om een nieuwe manier van samenwerking in Nederland. Het ministerie van EL&I heeft de groene gebiedscoöperatie als koploperproject in regionaal zelfbeer aangewezen.

Doel van de gebiedscoöperatie is behoud en ontwikkeling van het Westerkwartier door het mogelijk maken van groene economische activiteiten. Om dit te bereiken, leggen leden geld en bedrijfsmiddelen in en delen ze zeggenschap.

Houtsingels

Binnen de coöperatie willen de deelnemers nieuwe en vooral vernieuwende activiteiten starten. Hierbij ligt de nadruk op het landschap.

Zo wil de coöperatie de houtsingels in het Zuidelijk Westerkwartier herstellen en een rol spelen bij de verdeling van Gemeenschappelijk Landbouwbeleid-gelden.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Noord

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer