RFC+heroverweegt+uitbreiding+Bedum
© Nieuwe Oogst

RFC heroverweegt uitbreiding Bedum

Royal FrieslandCampina (RFC) in Bedum heroverweegt zijn plannen voor uitbreiding van de fabriek in het Groningse dorp. Vestigingsdirecteur Erik Petter waarschuwde onlangs Gedeputeerde Staten van Groningen hiervoor.

Provincie Groningen en gemeente Bedum voeren strijd over een mogelijke rondweg. De verkeersdruk in het dorp neemt toe door het groeiende aantal vrachtauto's. Een kwart hiervan gaat naar of komt van de RFC-fabriek.

'We worden onder druk gezet. Dat omwonenden onlangs de poorten van FrieslandCampina blokkeerden, was uitermate lastig. We wegen af of we nog investeringen in Bedum doen', zegt een woordvoerder.

Schutting

Provincie Groningen vindt dat het bedrijf ook een eigen verantwoordelijkheid heeft. 'Het is wat kort door de bocht om het over de schutting te gooien van de provincie', stelt een woordvoerder.

Volgens FrieslandCampina is dat totaal niet aan de orde. 'Wij hebben een economisch betekenis voor de regio. Wij staan open om mee te denken over en een bijdrage te leveren aan oplossingen.'

Overleg rondweg

Provincie Groningen laat weten dat het gemeentebestuur van Bedum en de provincie binnenkort een overleg hebben over mogelijke oplossingen. Daarin komt de rondweg ook aan bod, verzekert de woordvoerder.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 9°
  50 %
 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
Meer weer