Krol: 'Gelderland loopt risico'

Provincie Gelderland loopt met een generaal pardon voor interimuitbreiders juridische risico's. Dat zei Utrechts gedeputeerde Bart Krol vorige week tijdens de evaluatie van het stikstofbeleid in Utrecht.

Provincie Utrecht kiest er juist voor om bij interimuitbreiders van geval tot geval te bekijken of legalisatie mogelijk is. Krol stelt dat juridische precisie altijd samengaat met bestuurlijk handelen.

Interimuitbreiders zijn veehouders die hun bedrijf van 2004 tot en met 2009 hebben uitgebreid zonder natuurbeschermingswetvergunning. In Utrecht gaat dit om circa 480 bedrijven, waarvan er naar verwachting 325 worden gelegaliseerd.

Onduidelijkheid

Over de wenselijkheid van deze 'legalisatie' waren de fracties verdeeld. Maar Krol stelde dat de regelgeving van 2004 tot 2009 zo onduidelijk was, dat boeren die toen zonder vergunning uitbreidden niets te verwijten valt. Dat geldt niet voor de periode daarna.

De leges per vergunningsaanvraag stegen tot € 1000. De verhoging was nodig om meer kostendekkend te zijn en moeten niet als verkapte boete worden gezien, legde Krol uit.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer