LTO: 'Hoekse dijkversterking buitendijks'

De dijkversterking van de Hoekse Waard Zuid kan op 4 plekken buiten- in plaats van binnendijks. Dat schrijft LTO Noord Zuid-Holland in een inspraakreactie op de plannen van waterschap Hollandse Delta.

Het gaat om de deelgebieden Hoogezandse Buitendijk Oost, Hoogezandse Buitendijk West, Hoge Westerse Zomerpolderse Kade West en Buitendijk Zuid-Beijerland.

Het waterschap wil de volledige dijk aan de zuidkant van de Hoekse Waard versterken 'in grond'. Dat betekent dat de dijk wordt vergroot en boeren grasland verliezen. LTO Noord vraagt Hollandse Delta daarom hoe zij de boeren gaat compenseren.

Natuur

Ook maakt LTO Noord zich zorgen over de natuur die op de dijken ontstaat. 'Wij zijn van mening dat die onder controle moet worden gehouden.' Boeren moeten voor de negatieve gevolgen een financiële compensatie krijgen, aldus LTO Noord.

Het gaat hierbij hier om 'onkruiddruk' op de gewassen en schade van (wilde) dieren die geregeld het boerenland bezoeken. Als oplossingen noemt LTO Noord het begrazen van dijken en het plaatsen van hazengaas, zodat jonge ganzen niet op de akkers kunnen foerageren.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer