'Meer aandacht voor bestrijding EHEC'

'Er moet meer aandacht komen voor de bestrijding van de EHEC-bacterie.' Dat stelt onderzoeker Nicole van der Kar van het UMC St Radboud in Nijmegen.

Hoewel de diagnostiek van de EHEC-bacterie volgens Van der Kar is verbeterd, geldt dit nog niet voor de behandelmogelijkheden. Ze vindt dat de behandeling niet alleen gericht moet zijn op de symptomen, maar ook op de bestrijding.

'Door de uitbraak van vorig jaar weten we dat de bacterie zich tot een geduchte tegenstander heeft ontwikkeld en dat er nog een grote taak ligt voor alle professionals die zich bezighouden met de beheersing van voedselveiligheid, de klinische behandeling, diergeneeskundige aspecten en de bestrijding van de EHEC-bacterie', aldus de onderzoeker.

Congres

Van der Kar doet onderzoek naar de EHEC-bacterie en is voorzitter van een internationaal EHEC-congres dat van 6 tot en met 9 mei in Amsterdam wordt gehouden. De organisatie van dit congres is in handen van het UMC St Radboud in samenwerking met het RIVM en de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD). Ruim 500 wetenschappers bespreken hier de nieuwste wetenschappelijke bevindingen over de EHEC-bacterie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer