Cor Lodders start met klepelmaaier

Na meer dan 20 jaar bij een loonwerker te hebben gewerkt, heeft Cor Lodders uit Dronten een langgekoesterde wens in vervulling zien gaan: een eigen loonbedrijf.

Cor+Lodders+start+met+klepelmaaier
© Hendrik Begeman

De werkzaamheden bij zijn voormalige werkgever bestonden van april tot december uit klepelmaaien. Een klus die Lodders al die jaren met plezier heeft gedaan.

In januari is Lodders 50 geworden en zijn idee was: als ik iets voor mezelf wil beginnen, wordt het nu tijd. Hij heeft gekozen voor de aanschaf van een nieuwe MF 7480 met CVT en een Herder Grenadier MBV 512 LSH klepelmaaier en een maaikorf.

Tandemstel

Deze machine is nieuw op de markt. Een van de kenmerken is het tandemstel naast de maaier. Deze neemt het gewicht van de trekker weg waardoor deze stabieler rijdt en minder insporing geeft.

De trekker staat met smalle banden op een spoorbreedte van 1,50 meter. Het wielstel van de maaier is hydraulisch 25 centimeter in of uit te schuiven, zodat de combinatie zowel in suikerbieten als aardappelrijen kan rijden om het gewas zo weinig mogelijk te beschadigen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer