Nederlandse kalveren topper in EU

De Nederlandse kalfsvleessector voor blank kalfsvlees blijft de komende jaren de meest concurrentiekrachtige van Europa. Dat blijkt uit een onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI).

De krachtige concurrentiepositie dankt de blank kalfsvleessector volgens het LEI aan een sterke verticale integratie, het hoogwaardige productiecluster en nauwe banden met retailers.

Doordat voerproductie, slacht, verwerking en transport worden gecombineerd, maakte de Nederlandse sector zich marktleider in Europa. Verticale integratie leidt tot schaalvoordelen, maar ook tot de mogelijkheid voor onderzoek, ontwikkeling en innovaties.

IKB Kalf

Ook IKB Kalf en de nauwe samenwerking tussen kalverhouders en integraties bieden Nederlandse kalfsvleesproducenten concurrentievoordelen ten opzichte van buitenlandse integraties, stellen de onderzoekers vast.

De samenwerking komt onder andere tot uitdrukking in een geavanceerd productiesysteem met moderne stallen, aandacht voor milieu en dierenwelzijn en kennisuitwisseling voor verbetering van het productieproces.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, vakkatern Veehouderij

• Klik voor het complete onderzoek op bijgesloten pdf

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer