Familie Vos slaat slag op keuring Bedum

De maatschap Vos-Van der Schoor is de grote winnaar van de Groninger Rundvee Show zaterdag in Bedum. Met Glinzer Gerie 129 pakte ze het algemeen kampioenschap en ook de titel voor beste bedrijfscollectie ging naar Godlinze.

Familie+Vos+slaat+slag+op+keuring+Bedum
© Jan Bouwman Fotografie

De roodbonte Glinzer Gerie 129 Blitz-telg versloeg de veelal zwartbonte concurrentie in Bedum met verve. Haar uier is werkelijk subliem, haar benen gebruikt ze meer dan goed en het skelet combineert erg goed melktype met kracht.

In de middenklasse versloeg Gerie 129 eerder Sjoukje 628 (v. Mr Sam) van Mulder-Ketelaar uit Winsum. Een foutloze koe die alleen het vermogen in het front enigszins vermogen mist.

Verrassing

Bij de oudere koeien ging de titel verrassend naar Elsje 83. Een Talent-dochter uit de stal van Mooijman uit Westerwijtwerd. Een koe met een erg goed uitgebalanceerd frame en kwaliteitsuier. Haar beenwerk leek met wat platte klauwen duidelijk minder, maar jurylid Wouter de Bruin vond de stap 'vlot genoeg'. De Bruin keurde samen met de Belgische Tjebbe Huybrechts.

Zij kozen als reservekampioen oud voor Koepon Storm Klaske 7. Deze klasbak uit de stal van Koepon in Feerwerd won de afgelopen 2 edities van de Groninger Rundvee Show, maar was nu niet in topvorm. De koe is 1,5 jaar aan de melk en daardoor ruim in conditie. Desalniettemin heeft ze in uier en benen zo veel over dat de reservetitel sowieso terecht was.

Bij de vaarzen won Tienie 99 (v. Mr Sam) van de familie van Mulder-Ketelaar uit Winsum. Het reservekampioenschap bij de jongere koeien werd gewonnen door 'Reidlander Kelmos 821' (v: Regancrest-Mr Samuelo) van de familie Stolwijk uit Bedum.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer