Ook D66 naar Brussel om Hedwigepolder

Niet alleen EL&I-staatssecretaris Henk Bleker, ook D66-Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven meldt zich vandaag in Brussel vanwege de discussie over de Hedwigepolder.

Van Veldhoven en haar partijgenoot en Europarlementariër Gerben Jan Gerbrandy bieden eurocommissaris Janez Potocnik (Milieu) een persoonlijke brief aan voorafgaand aan diens gesprek met Bleker.

De D66'ers maken zo hun zorg kenbaar over de Nederlandse bezuinigingen op natuur en de verwikkelingen rond de Hedwigepolder.

Nakomen afspraken

Van Veldhoven en Gerbrandy willen tevens duidelijk maken dat het kabinet wel komt vragen 'of het een onsje minder kan' maar dat er ook partijen zijn die het belangrijk vinden dat internationale afspraken en verdragen worden nagekomen.

Bleker licht in Brussel het kabinetsplan toe om ondanks eerdere afspraken toch niet de Hedwigepolder, maar 2 andere Zeeuwse polders onder water te zetten. Dat moet om verdere achteruitgang van de natuur in het Westerscheldegebied te stoppen. Potocnik toonde zich eerder kritisch over het plan.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer