Overheid betaalt rekening Turks stro

De kosten voor het ophalen en vernietigen van illegaal geïmporteerd stro uit Turkije zijn voor rekening van de overheid. Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker in een brief aan de Tweede Kamer.

Overheid+betaalt+rekening+Turks+stro
©

Veehouders en handelaren kunnen de kosten van hun vernietigde stro vergoed krijgen op basis van subsidieregeling. Tot dusver zijn er 101 aanvragen voor deze regeling ingediend met een totaal aangevraagd bedrag van ongeveer € 100.000.

Dienst Regelingen beoordeelt momenteel de aanvragen en start per 1 februari 2012 met de betalingen. Het merendeel wordt binnen twee weken afgerond, verwacht Bleker. De twee handelaren die het Turkse stro in Nederland hebben geïmporteerd, hebben ook een schadeclaim ingediend. Bleker overlegt met deze bedrijven over een schikking.

Dierziekten

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit heeft de bedrijven die Turks stro hebben ontvangen onderzocht op de aanwezigheid van dierziekten. Volgens Bleker zijn er op de bedrijven geen klinische verschijnselen gevonden die in verband kunnen worden gebracht met het Turkse stro.

In het voorjaar van 2012 worden de dieren op de veebedrijven die 100% Turks stro geleverd hebben gekregen nog onderzocht op tuberculose.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer