Ten Boer claimt schade bij waterschap

Gemeente Ten Boer legt de meer dan 3 ton aan evacuatiekosten neer bij waterschap Noorderzijlvest en provincie Groningen.

'De kosten moeten gedragen worden door de verantwoordelijke partijen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de dijk en het onderhoud', stelt een woordvoerder van de gemeente.

Boeren en burgers maakten deze kosten toen zij begin januari evacueerden vanwege de dreigende dijkdoorbraak bij Woltersum.

Schadeformulieren

De schadeformulieren druppelen nog steeds bij de gemeente binnen. Daarom valt er nu over de totale claim nog weinig te zeggen. Wel is duidelijk dat een aantal boeren inmiddels een schadeformulier heeft ingediend.

De kosten voor bijvoorbeeld transport, schoonmaak, stalling en veeartsen variëren van een paar honderd euro tot € 15.000. De gemeente meldde al eerder deze kosten voor te schieten.

Om tafel

Gemeente Ten Boer zit over 2 weken met waterschap en provincie om tafel. 'Wij hopen dat zij hun verantwoordelijkheid nemen en voor de kosten opdraaien', geeft de woordvoerder aan.

• Lees meer over dit onderwerp in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1595274&h=Wateroverlastwateroverlastdossier

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer