Bedrijven pompen dik € 1,5 miljard in innovatie

Het bedrijfsleven is bereid ruim € 1,5 miljard te investeren in vernieuwende producten en diensten. Dat blijkt uit de innovatiecontracten die ondernemers en onderzoekers in de 9 topsectoren opstelden. Dat meldt EL&I-minister Maxime Verhagen.

Ondernemers en onderzoekers gaan in consortia samenwerken aan vernieuwende producten. Daar gaat over 4 jaar minstens € 500 miljoen in om. Daarvan komt minstens 40% voor rekening van bedrijven.

'Het kabinet stelt vanaf 2013 € 90 miljoen extra beschikbaar aan bedrijven, universiteiten en hogescholen die willen bijdragen aan deze topconsortia', geeft Verhagen aan. Sommige topsectoren stellen beurzen beschikbaar, vormen zelf opleidingen of zetten vakkrachten in bij het beroepsonderwijs.

Innovatiecontracten

De komende 2 maanden worden met alle betrokken partijen de innovatiecontracten definitief gemaakt. Dan wordt duidelijk hoe de dik € 1,5 miljard van het bedrijfsleven en de ruim € 2 miljard die het kabinet voor de topsectoren beschikbaar heeft de komende jaren wordt ingezet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer