Nieuwe blauwe bessentelersonderneming

Zes telers van blauwe bessen, het Dutch Blueberry Collective (DBC), en ZON fruit & vegetables richten begin 2012 een nieuwe onderneming op. De naam daarvan is nog niet bekend.

De nieuwe onderneming richt zich op het zoeken en vinden van kansrijke mogelijkheden in de markt. Maar ook op het vergaren van kennis van de markt en het (laten) uitvoeren van de processen die nodig zijn om het product optimaal tot waarde te brengen.

Met dit initiatief bundelen de telers van blauwe bessen in Zuidoost-Nederland hun krachten. Ze bereiken daarmee een schaalgrootte die noodzakelijk is om de benodigde investeringen in marketing en productbewerkingen uit te voeren.

Voortdurende groei

Creëren van toegevoegde waarde van blauwe bessen van de klassen II en III en eventueel andere producten staat voor de nieuwe onderneming voorop. Aanleiding hiervoor is volgens de telers en ZON de nog steeds voortdurende groei van het areaal blauwe bessen en de toename van de productie, zowel nationaal als internationaal.

ZON neemt ook deel aan dit initiatief omdat het creëren van toegevoegde waarde aan producten volledig aansluit bij haar strategie. Na vaststelling van het ondernemingsplan volgende maand wordt de nieuwe onderneming opgericht.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer