Reconstructieplan Brabant leidend

Goed nieuws voor ondernemers in Noord-Brabant die met overgangsbeleid te maken hebben. Uitbreiden voor dierenwelzijn in een extensiveringsgebied is mogelijk. De rechtbank in ’s Hertogenbosch deed deze uitspraak

Dat gebeurde na het weigeren van de gemeente Helmond om mee te werken aan bouwplannen van een pluimveehouder. Deze wilde door bijbouwen gaan voldoen aan de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren.

De rechter oordeelde echter dat de provinciale reconstructieplannen gaan boven de Verordening Ruimte. Nu dient de gemeente een nieuw besluit te nemen om de ondernemer alsnog de vergunning te verlenen.

Juridische haken en ogen

Volgens Herman van Ham, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling, bevestigt de uitspraak het oordeel van ZLTO dat de Verordening Ruimte juridisch gezien op een aantal punten niet goed in elkaar zit. 'Vooral wat betreft het overgangsbeleid en het beleid in de extensiveringsgebieden'.

Eerst inbedding

Van Ham: 'Overigens moeten ondernemers die nu weer mogelijkheden zien, zich wel realiseren dat hun initiatief in de eerste plaats maatschappelijk of lokaal ingebed moet zijn. Daarna pas moeten ze zich afvragen of het ook juridisch allemaal mogelijk is.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer