Van Doorn: 'Vrijblijvendheid keelt ons'

Volgens voormalig VION-topman Daan Van Doorn, die betrokken is bij het rapport 'Al het vlees duurzaam' en het Verbond van Den Bosch, keelt de vrijblijvendheid de veehouderijsector. 'Vrijblijvendheid is onze grootste vijand.'

Van Doorn zei dit vanmiddag tijdens de algemene vergadering van de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) in Ulft. Die had als thema de noodzaak tot verduurzaming van de veehouderij.

Aan de orde kwamen het rapport 'Al het vlees duurzaam' van de Commissie Van Doorn en het Verbond van Den Bosch en het rapport 'Van mega naar beter' van Hans Alders, de maatschappelijke dialoog over de schaalgrootte en toekomst van de veehouderij in Nederland.

Volgens Van Doorn werken de 'freeriders' onder de achterblijvers remmend op de ontwikkelingen in de veehouderijsector, die volgens de voormalig topman dringend nodig zijn. Ook frustreren ze de voorlopers in de sector.

Bestaansrecht

De veehouderij in Nederland heeft volgens hem enkel bestaansrecht als duurzaam wordt geproduceerd en de sector maatschappelijk is ingepast.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
Meer weer