Schapen automatisch selecteren en wegen

De nieuwe Sheep Auto Drafter (SAD) is een geautomatiseerd weeg-, identificatie- en selectiesysteem voor schapen. Het selecteren kan tot 9 verschillende groepen, waardoor de SAD tot wel 600 dieren per uur kan selecteren.

Schapen+automatisch+selecteren+en+wegen
© Eigen foto Gallagher

Schapen- en geitenhouders zijn verplicht alle lammeren elektronisch te merken. Het correct en snel identificeren van schapen is dus erg belangrijk, evenals het herkennen van de dieren zonder chip, de zogenoemde non reads.

Een selectiesysteem gemaakt van metaal is hiervoor geen geschikte mogelijkheid vanwege de slechte geleiding van het signaal van de chip. Het signaal dat de chip afgeeft, wordt door de aanwezigheid van metaal niet goed gelezen, waardoor er fouten optreden.

Kunststof

In tegenstelling tot de meeste selectiesystemen is de SAD van Gallagher in Groningen niet gemaakt van metaal, maar van kunststof. Dit heeft een aantal voordelen. Daardoor zijn er geen problemen bij het elektronisch lezen van de chip en is het dier zonder problemen te identificeren, te registreren en te wegen.

Elke combinatie van wegen, identificeren en selecteren is mogelijk met de SAD. Bijvoorbeeld alleen wegen en elektronisch identificeren of juist wegen en selecteren.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  31° / 15°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  0 %
 • Zaterdag
  33° / 17°
  10 %
Meer weer