CU: help boer bij verplaatsing

Als een boer genoodzaakt wordt om zijn bedrijf naar een ander gebied te verplaatsen, moet hij kunnen rekenen op de medewerking van de overheid. Dat stelt de Zuid-Hollandse fractie van de ChristenUnie (CU).

Een boer die zijn bedrijf naar de Hoekse Waard verplaatst, ervaart echter het tegendeel. De CU trok hierover bij het provinciebestuur aan de bel. Akkerbouwer Schipper verruilde in 2008 Waddinxveen voor Nieuw-Beijerland.

De plannen voor het gebied waar hij zijn bedrijf uitoefende noopten hem zich elders te vestigen. In Nieuw-Beijerland kocht hij 65 hectare. Maar van de bouw van de bijbehorende boerderij wil de gemeente Korendijk waar Nieuw-Beijerland onder valt, niet weten.

Landschappelijke belangen

Volgens gemeente Korendijk zit het vast op de regels voor de landschappelijke belangen die in de Hoekse Waard gelden. Statenleden Henk van Dieren: 'Als er voldoende ontwikkelingsmogelijkheden voor agrariërs zijn, komt dat de leefbaarheid van het gebied ten goede.'

'Nu de agrariër al lange tijd in een onmogelijke positie zit omdat hij wel grond heeft, die ook bewerkt maar geen bedrijfspanden en een woning mag bouwen, is onze fractie erg benieuwd wat de provincie kan doen om dit probleem op te lossen', stelt Van Dieren.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer