'Naast melkboer zijn we energieboer'

Melkveehouder Johan Loonen levert naast melk ook energie. 'We zijn altijd bezig met duurzaamheid en ontwikkeling.' Loonen heeft samen met zijn broer een melkveebedrijf in het Limburgse Merselo. 'We slaan stroom op wanneer we overcapaciteit hebben en het ontlaadt zich weer als de zon ondergaat.'

De ondernemer staat altijd open voor nieuwe kansen, net als zijn ouders. 'Toen die ermee begonnen had nog niemand voorzien dat je naast melkboer ook energieboer kan zijn. Dat vinden we een mooie combinatie.'

Loonen schakelde Zonnepanelen op het dak in. 'Daar zit veel ervaring en kennis en dat gaf vertrouwen. Je ziet het verschil op de stroomafrekening. Het is ook weleens fijn dat het gewoon vanzelf gaat.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Artikelen over Energy Shift

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer