Handelen met energie: 'Ik hoef er niks aan te doen, geweldig'

Midden op de Veluwe ligt het bedrijf van eendenhouder Gert van Wikselaar. Helaas is het er nog steeds opvallend stil, want de duizenden eenden zijn aan het begin van dit jaar geruimd vanwege de vogelgriep. Maar de ondernemer bleef niet stilzitten, hij gebruikte zijn tijd om in duurzaamheid te investeren.

Handelen+met+energie%3A+%27Ik+hoef+er+niks+aan+te+doen%2C+geweldig%27
Zonnepanelen op het dak

'Zo'n drie jaar geleden ben ik al begonnen met het installeren van zonnepanelen', aldus Van Wikselaar. Hij heeft meerdere stallen en dus veel dakoppervlak om te benutten. 'Ik wil graag meedoen aan de verduurzaming. Ik vind het mooi om te doen en het geeft je een goed gevoel, maar het moet wel wat opleveren. Je kunt niet voor niks werken.'

Inmiddels liggen alle daken vol en dat betekent dat de Gelderse eendenhouder meer stroom opwekt dan hij zelf verbruikt. Met de huidige energieprijzen levert een SDE-subsidie niet bijzonder veel op. En dus ging hij op zoek naar andere mogelijkheden om met zijn overcapaciteit extra geld te verdienen.


Klik hier om het hele interview met Van Wikselaar te zien.

'Het lijkt erop dat een Energie Opslag Systeem de toekomst is. Het is een slim systeem dat naar de energieprijzen kijkt en bepaalt of we stroom van het dak gaan opslaan of dat we goedkoop stroom inkopen. En natuurlijk ook wanneer we het gaan verkopen', legt Van Wikselaar uit.

Op die manier handelt de ondernemer volautomatisch met energie op de verschillende energiemarkten. 'Ik hoef er niks aan te doen, dat vind ik geweldig. Ik kan gewoon mijn eigen werk doen en die slimme accu moet zijn werk doen. Ik hoef er geen hoofdpijn van te krijgen, dat is toch een heel mooie oplossing.'


Meer informatie

Ondernemers die voor zichzelf willen ontdekken wat hun voordelen zijn van het opwekken en opslaan van energie, kunnen daarvoor terecht op de website van Zonnepanelen op het dak. Je vindt er meerdere verhalen van agrarisch ondernemers, oplossingen voor energieopwekking en -opslag en een eenvoudige, gratis Online Calculator.

Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen op het dak

Een veilige zonnepaneleninstallatie opleveren met een hoge opbrengst vraagt vakkennis en ervaring. Aan zonnepanelen op een boerderij worden hoge eisen gesteld....

Lees verder »

Meer van Zonnepanelen op het dak

Lees ook

Meer artikelen van Zonnepanelen op het dak »

Artikelen over Zonnepanelen op het dak