'Piekbelasterscheck is onnodig en zorgt voor minder draagvlak'

De Aerius Check voor piekbelasters is onnodig en zorgt voor minder draagvlak onder boeren. Dat stelt melkveehouder en agrarisch adviseur Klaas van Weperen in het Friese Oosterwolde.

'Het doet afbreuk aan het draagvlak om iets op te bouwen en biedt geen perspectief. Het doel om gezamenlijk je verantwoordelijkheid te nemen als landbouw wordt niet meegenomen. Het is een voldongen feit vanuit een bureaula. Boeren worden er negatief van. Daarnaast is het niet eens nodig, want alle gegevens die gevraagd worden waren er al', stelt de agrarisch adviseur.

Van Weperen heeft zo'n 550 melkkoeien en 300 stuks jongvee. Hij is piekbelaster, maar stoppen overweegt hij zeker niet. 'En mijn zoons en onze medewerkers dan? Een bedrijf dat zo mooi meedraait voor de voedselzekerheid in de wereld met zoveel mensen aan het werk? Gaat niet gebeuren!'

De agrarisch ondernemer staat er zeker voor open om de uitstoot te verminderen. 'Dat doen we sowieso. We nemen onze verantwoordelijkheid. Zelfs vooruit regisserend op de overheid. En nu is het diezelfde overheid die de geloofwaardigheid afbreekt van alles wat ze bedacht heeft.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer