Drie redenen om nu de Yara GrassN-app te gebruiken

In het zuiden van het land is al veel kunstmest gestrooid. In het noorden moet de eerste gift nog komen. Strooien van kunstmest is nu nog lastig vanwege de natte weersomstandigheden.

Drie+redenen+om+nu+de+Yara+GrassN%2Dapp+te+gebruiken
Yara
© Yara

Maar wat wordt dan het optimale strooimoment? Welke bemestingsstrategie gaat u volgen? De Yara GrassN-app geeft het antwoord. In dit artikel drie redenen om nu de Yara GrassN-app te gaan gebruiken.1. De GrassN-app geeft lokaal advies wanneer u moet gaan strooien

De nieuwe Yara GrassN-app 3.0 geeft advies over het optimale strooimoment voor de eerste gift. Dit doet de app op lokaal niveau, dus voor uw eigen perceel. Via de app kunt u eenvoudig een perceel selecteren – dit kunnen er ook meerdere zijn – en de gegevens worden automatisch opgehaald. De app houdt rekening met het weer van de afgelopen weken én de tiendaagse weersverwachting om zo het beste moment te bepalen. Actuele en lokale data, gecombineerd met meer dan zeventig jaar veldproeven maken de app een onmisbare tool voor de melkveehouder. Met de onlineapp heeft u uw bemestingsinfo altijd makkelijk bij de hand.

Uw winst? Maximale stikstofefficiëntie en een zo hoog mogelijke opbrengst.


2. De app is afgestemd op uw eigen voorkeuren en situatie

U kunt de app lokaal op eigen percelen instellen. Daarbij kunt u verschillende bodemkenmerken op basis van uw bodemanalyse ingeven, zoals de pH-waarde, het fosfaat- en stikstofgehalte enzovoort. Uiteraard houdt de app voorts ook rekening met de gift met drijfmest. Deze waarden kunt u ook ingeven. Zo heeft de app meer gegevens over uw perceel en kan deze beter een advies geven. Geef vervolgens het opbrengstdoel van de droge stof in en de app geeft weer wat het optimale strooimoment voor uw perceel is.

Vanaf april geeft de Yara GrassN-app ook nog eens het optimale maaimoment weer op basis van de data.


3. De Yara GrassN-app is gratis beschikbaar voor alle melkveehouders in Nederland en België

U kunt de Yara GrassN-app eenvoudig op uw mobiele telefoon gebruiken. Ga hiervoor naar grassn.com en volg daar de stappen. U kunt de app vervolgens makkelijk toevoegen op uw homescherm op een Apple-telefoon of Android-toestel. Zo kunt u eenvoudig de YaraGrassN-app bekijken.

Heeft u vragen over de Yara GrassN-app? Stuur dan een mail naar yarabenelux@yara.com.Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Yara.

Yara

Yara's kennis, producten en oplossingen zorgen voor groei voor de agrariër, de distributeur en de industriële klanten, op een winstgevende en...

Lees verder »

Meer van Yara

Lees ook

Meer artikelen van Yara »

Artikelen over Yara