Zijn meststoffen op het juiste moment beschikbaar?

Wat is beter: tegen de laagst mogelijke prijs kopen of zeker zijn van het kunnen strooien van kunstmest op het juiste moment? De dalende gasprijs heeft een drukkend effect op de kunstmestprijs, maar de onzekerheid blijft. Naast prijs is ook beschikbaarheid door logistieke beperkingen een aandachtspunt. Als boer is het zaak vooruit te kijken en de juiste keuzes voor je bedrijf te maken. Om u te helpen lanceert Yara weer 'Bag for the Future'.

Zijn+meststoffen+op+het+juiste+moment+beschikbaar%3F
Yara

De gasprijs is de afgelopen tijd flink gedaald en dat heeft ook effect op de prijs van stikstofkunstmest. We zagen half november echter ook weer een opleving van de gasprijs. Daarnaast blijven er zich steeds onverwachte en zorgwekkende ontwikkelingen in Oekraïne. De onzekerheid over de prijzen blijft.

Los van de prijzen is logistiek een andere zorg die steeds groter wordt. Ondanks productiebeperkingen in de afgelopen maanden is de kunstmest er wel, maar het product op het gewenste moment afleveren zal vooral in het voorjaar een uitdaging worden. Tijdig bestellen en opslaan op uw eigen bedrijf of bij uw leverancier is verstandig.


Bigbags

Voor de opslag van kunstmest kunt u het best bigbags gebruiken en wel bigbags die op de fabriek zijn geseald. Door de bigbags op pallets te zetten en af te dekken met een zeil weet u zeker dat u in het voorjaar met de beste kwaliteit van start kan én precies op het optimale moment. Bekijk hier de acht voordelen van het gebruik van bigbags.

U kunt direct bij Yara een offerte aanvragen voor onze stikstofmeststoffen. Ga hiervoor naar onze website en vul uw gegevens in. Vraag hier een offerte aan.


Welke meststoffen moet ik kiezen?

Dan rest nog de vraag welke meststoffen u als melkveehouder of akkerbouwer dient te kiezen. Vanuit Yara adviseren we om zwavelhoudende meststoffen te kiezen. Zwavel wordt ook wel de 'motor van stikstofefficiëntie' genoemd, omdat het zorgt voor een betere stikstofopname en benutting. In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Overweeg daarom bij uw offerteaanvraag om te kiezen voor onze stikstofhoudende meststoffen YaraBela Sulfan of, als u melkveehouder bent, meststoffen met zwavel en selenium (Weide-Sulfan en Nutri Booster).

Vraag hier uw offerte aan.


Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Yara

Yara

Yara's kennis, producten en oplossingen zorgen voor groei voor de agrariër, de distributeur en de industriële klanten, op een winstgevende en...

Lees verder »

Meer van Yara

Lees ook

Meer artikelen van Yara »

Artikelen over Yara