Nieuw: starten met eigen energieopslag

Met een Energie Opslag Systeem (EOS) slaat een ondernemer zijn eigen zonne-energie op. Energie die bijvoorbeeld goed van pas komt wanneer de zon niet schijnt. Zo maakt een ondernemer zijn bedrijf nog duurzamer en onafhankelijker.

Nieuw%3A+starten+met+eigen+energieopslag
Zonnepanelen op het dak

Opslag van energie wordt steeds interessanter en belangrijker. In dit artikel licht Zonnepanelen op het dak de sluier een beetje op, met een aantal argumenten voor het zelf opslaan van zonne-energie.

Zelf energie opslaan geeft de ondernemer controle. In de huidige situatie wordt iedere geproduceerde kilowattuur zonne-energie direct verbruikt of gaat deze het elektriciteitsnet op. Er is geen tussenweg. Dit verandert wanneer men de zonne-energie zelf opslaat. De ondernemer neemt controle over de door hemzelf geproduceerde duurzame energie.

Een EOS is de sleutel tot een succesvolle energietransitie, de ondernemer verbruikt zijn duurzaam opgewekte energie namelijk op het moment dat hij deze nodig heeft. Bovendien wordt hij nooit meer geconfronteerd met negatieve terugleverprijzen. Het is ook ideaal voor ondernemers die helemaal niet terug kunnen leveren op het net.


Flexibiliteit

Door zelf energie op te slaan, creëert een ondernemer de flexibiliteit om zelf het moment tussen energieopwekking en energiegebruik te veranderen.

Slimme ondernemers willen zo min mogelijk afhankelijk zijn van ontwikkelingen die buiten hun invloedssfeer plaatsvinden, maar waarvan de consequenties wel hun bedrijf raken. Energie opslaan is een stap in het invullen van deze behoefte naar meer onafhankelijkheid. Bijkomend voordeel is dat de netbeheerder geen invloed heeft op het aantal zonnepanelen dat kan worden geplaatst. De ondernemer lost namelijk zelf het probleem van te veel energie op.


Verdienmodel

Hoe verdient een EOS zich terug? 'Die berekening verschilt per situatie en ondernemer', zegt Martin Valentijn, directeur van Zonnepanelen op het dak en haar nieuwe zusje Energy Shift. 'Met een EOS hoef je minder energie in te kopen, die rekensom is snel gemaakt. Daarnaast moet je per situatie onder andere kijken naar het jaarverbruik, hoeveel energie de ondernemer zelf op kan wekken en tegen welk bedrag hij opgeslagen stroom kan doorverkopen. Een EOS is een interessante technische oplossing die de ondernemer veel mogelijkheden biedt. Wij zijn enorm enthousiast en zien een grote toekomst voor het zelf opslaan van zonne-energie.'


Mogelijk bent u als ondernemer geïnteresseerd in het opslaan van energie. Maar is dat ook de juiste keuze voor uw situatie? En zo ja, met welk type Energie Opslag Systeem dan? Er zijn tools die ondernemers helpen een juiste keuze te maken. Vul bijvoorbeeld deze online vragenlijst in en ontdek direct wat het beste bij uw situatie past.

Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen op het dak

Een veilige zonnepaneleninstallatie opleveren met een hoge opbrengst vraagt vakkennis en ervaring. Aan zonnepanelen op een boerderij worden hoge eisen gesteld....

Lees verder »

Meer van Zonnepanelen op het dak

Lees ook

Meer artikelen van Zonnepanelen op het dak »

Artikelen over Zonnepanelen op het dak