Cao Glastuinbouw geldt nu voor hele sector

Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft de cao Glastuinbouw met ingang van half juni algemeen verbindend verklaard.

Cao+Glastuinbouw+geldt+nu+voor+hele+sector
© Nieuwe Oogst

Dit besluit is gepubliceerd in de Staatscourant, meldt de Werkgeverslijn voor de land- en tuinbouw. Vanwege de algemeen verbindend verklaring geldt de cao Glastuinbouw nu officieel niet alleen voor de leden van de werkgeversorganisaties, maar voor alle werkgevers en werknemers in de sector.

Begin 2022 bereikten werkgevers- en werknemersorganisaties al overeenstemming over een nieuwe cao Glastuinbouw. Deze cao heeft een looptijd van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2022. De cao is afgesloten door LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland en Plantum aan de werkgeverskant en FNV en CNV namens de werknemers.

Recht op loonsverhoging

Alle werknemers in de glastuinbouw hebben op basis van deze cao recht op loonsverhoging als zij in schaal B2 of hoger zitten. Per 1 januari 2022 is de loonsverhoging 3 procent en per 1 oktober 2022 2,5 procent.

Daarbovenop krijgen werknemers in dienst bij een glastuinder een eenmalige uitkering van 500 euro bruto op basis van een voltijds dienstverband. De werknemer moet hiervoor in dienst zijn op 1 januari 2021 en nog steeds in dienst zijn op 1 januari 2022. Voor parttimemedewerkers en medewerkers met een wisselend urenpatroon geldt de eenmalige uitkering naar rato.

Bekijk meer over:

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer