Na twee jaar zicht op nieuwe cao glastuinbouw

Tienduizenden werknemers in de glastuinbouw hebben na twee jaar weer zicht op een nieuwe cao. Dat heeft vakbond CNV Vakmensen dinsdag laten weten.

Na+twee+jaar+zicht+op+nieuwe+cao+glastuinbouw
© Nieuwe Oogst

In de glastuinbouw is sinds begin 2020 geen actuele cao meer. Werkgevers in deze sector zaten daardoor met veel vragen. 'Het is eindelijk gelukt om de onderhandelingen weer vlot te trekken', zegt onderhandelaar Jeroen Warnaar van CNV Vakmensen. De vele tienduizenden werknemers in de glastuinbouw hebben daardoor zicht op een nieuwe cao.

In de loop van dit jaar krijgen de werknemers een loonsverhoging van in totaal 5,5 procent. Daarnaast is een eenmalige uitkering van 500 euro afgesproken. Verder is onder meer afgesproken dat de toeslag voor onregelmatige uren omhooggaat van 35 naar 50 procent en wordt de reiskostenregeling eenvoudiger.


Positief effect

'Daarmee maken we een hele klap', vindt Warnaar. 'Maar we moeten ons wel realiseren dat de cao al per 1 januari 2020 is verlopen. Dus het wordt hoog tijd dat de mensen er weer wat bij krijgen.' De onderhandelaar is dan ook niet helemaal tevreden over het resultaat. 'Maar tegelijkertijd zijn we wel blij dat we na zo'n lange tijd nu toch iets concreets kunnen voorleggen aan onze leden.'

De cao voor de glastuinbouw geldt voor zo'n 40.000 werknemers in vaste dienst. Daarnaast heeft de cao ook een positief effect op de vele tienduizenden seizoenwerkers en uitzendkrachten die in de branche werken. In totaal werken er jaarlijks zo'n 120.000 mensen kortere of langere tijd in de glastuinbouw. CNV Vakmensen legt het cao-eindbod komende weken voor aan de leden. De nieuwe cao geldt tot eind 2022.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer