Melkveehouder Erik Back trapt Future Farm af

De boerderij van de toekomst is woensdag officieel van start gegaan. De Future Farm van melkveehouder Erik Back uit het Overijsselse Oud-Lutten is maximaal circulair. Na de officiële plichtplegingen kregen de mensen een rondleiding over het bedrijf.

Op de Future Farm worden de stierkalveren afgemest in nieuwe potstallen, zelf geproduceerd eendenkroos gebruikt als krachtvoer en een monomestvergister levert gas aan het gasnet. 'De mest uit onze stal gaat naar de vergister, daaruit komt digestaat en daar groeit het eendenkroos weer van. De CO2 die vrijkomt uit de vergister wordt gebruikt voor de teelt van eendenkroos.'

Als het aan Back ligt, komen er meer future farms. 'We willen een beweging op gang brengen. Er zijn ontzettend veel boeren met goede ideeën. Laten we dat samen brengen, groot maken en zo de overheid tonen dat het anders kan. Dus geen boeren uitkopen, maar een verandering op gang brengen.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer