Dit kunnen agrariërs verdienen met zonnepanelen

Bespaar een hoop stroomkosten door te investeren in een zonnepaneleninstallatie. Nog mooier: verdien er geld mee. Een investering in zonnepanelen is er eentje die zich binnen afzienbare tijd terugbetaalt, stelt zonnepanelenspecialist Zonnepanelen op het dak.

Dit+kunnen+agrari%C3%ABrs+verdienen+met+zonnepanelen
Energy Shift
© Zonnepanelen op het dak

Met een zonnepaneleninstallatie op het dak wordt het stroom voor het bedrijf van het eigen dak gehaald. Daarmee kunnen een hoop kosten worden bespaard en het kan geld opleveren. Dat betekent: extra poten onder het bedrijf.

Door gebruik te maken van energie die door de agrarisch ondernemer zelf wordt opwekt, bespaart hij op de inkoop van dure stroom. De stroomprijs is opgebouwd uit verschillende onderdelen: de prijs per kilowattuur, de energiebelasting, Opslag Duurzame Energie (ODE), transportkosten en vastrecht. Met zonnepanelen kan veel worden bespaard in energiekosten.

Verdien geld

Met het produceren van duurzame energie kan daarnaast ook geld worden verdiend. Als een zonnepaneleninstallatie wordt geplaatst met een SDE++-subsidie, verkoopt de agrarisch ondernemer de stroom die wordt opgewerkt en niet zelf gebruikt aan het net. Daarnaast ontvangt hij voor elke opgewekte kilowattuur zonne-energie maximaal 8 cent. Een expert kan de SDE++-subsidie eventueel aanvragen voor de ondernemer.

Hoeveel kan worden verdiend en bespaard is van een aantal factoren afhankelijk. Zo speelt mee wat de ligging is van het dak waarop de zonnepanelen kunnen komen. Daarbij is het niet per definitie zo dat een dak op het zuiden de meeste opbrengst genereert. Het leggen van panelen op een oost- en westdak is in de meeste gevallen voordeliger. Ook andere zaken spelen mee, denk aan dakhelling, oppervlakte, het soort aansluiting en de locatie van het pand.

Bereken het voordeel

Zonnepanelen op het dak heeft een calculator ontwikkeld waarmee boeren en tuinders eenvoudig en gratis kunnen berekenen welk voordeel zonnepanelen kunnen opleveren. Het geeft ze inzicht in de hoeveelheid zonnepanelen die ze op hun dak kwijt kunnen en een idee van het rendement dat ze in hun specifieke situatie kunnen verwachten.

Een offerte voor zonnepanelen kan worden opgegvraagd bij Zonnepanelen op het dak. Groot geworden in de agrarische wereld weet de zonnespecialist een installatie op te leveren die aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen voldoet. Dat is niet onbelangrijk voor een investering die vele jaren meegaat. Kijk op zonnepanelenophetdak.nl of neem telefonisch contact op via: (0342) 221300.

Energy Shift

Een veilige zonnepaneleninstallatie opleveren met een hoge opbrengst vraagt vakkennis en ervaring. Aan zonnepanelen op een boerderij worden hoge eisen gesteld....

Lees verder »

Meer van Energy Shift

Lees ook

Meer artikelen van Energy Shift »

Artikelen over Energy Shift