Deze vijf collega's verdienen bij met SDE++

De SDE++- subsidie maakt een investering in zonnepanelen economisch interessant. Een ondernemer die gebruik maakt van SDE++ 'boert met zijn dak'.

Deze+vijf+collega%27s+verdienen+bij+met+SDE%2B%2B
Energy Shift
© zonnepanelenophetdak.nl

Dankzij deze Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie-subsidie verdient hij op drie manieren geld. Lees waarom deze vijf agrariërs gebruikmaakten van SDE++.


1. Fruitteler van Rossum

De Zeeuwse Adriaan van Rossum investeerde in zonnepanelen voor zijn fruitbedrijf door gebruik te maken van SDE-subsidie. Met zonnepanelen bespaart hij op de inkoop van energie. Dankzij deze subsidie dragen de zonnepanelen ook bij aan de totale jaaromzet van Van Rossum Fruit. Door bij de investering in zonnepanelen gebruik te maken van SDE++, verdient de ondernemer geld. Van Rossum noemt SDE zelfs 'de kers op de taart'. Lees hier meer informatie over deze subsidievorm.


2. Geitenhouder de Jong

Geitenhouder Teus de Jong maakte ook gebruik van SDE++ om zoveel mogelijk uit zijn investering in zonnepanelen te halen. De belangrijkste redenen voor Teus de Jong om in zonnepanelen te investeren waren het gunstige rendement en de risicospreiding. 'Je investeert in iets dat los staat van de agrarische sector,' motiveert De Jong. 'Ik vind het belangrijk om meerdere poten onder het bedrijf te hebben.'


3. Akkerbouwer Schutte

Ook akkerbouwer Jeroen Schutte maakte gebruik van SDE++ voor zijn investering in zonnepanelen. Zonder subsidies redt een ondernemer het volgens hem niet: 'Je moet met subsidie geholpen worden. Een duurzame investering blijft een economisch verhaal. Het is niet zo dat onze producten duurder worden omdat we zo duurzaam bezig zijn.' De investering in een installatie bleek voor Schutte financieel erg aantrekkelijk te zijn. Schutte: 'Uit de vijf jaar na de installatie is de opbrengst 10 procent hoger dan verwacht.'


4. Melkveehouder Dood

Dankzij SDE++ kan melkveehouder Armando Dood het overschot aan energie dat hij opwekt verkopen aan het net. Dat levert wat op! 'We hadden het eerste jaar direct een goed jaar gedraaid. De berekening die Zonnepanelen op het dak gaf over mijn energieopbrengst is precies overeengekomen. Er zijn me dus geen gouden bergen beloofd', zegt Melkveehouder Dood tevreden. Hij liet 933 zonnepanelen op zijn dak leggen. Wilt u ook een berekening van het voordeel dat zonnepanelen u kunnen opleveren? Bereken het met de calculator.


5. Pluimveehouder Stoop

Ook Pluimveehouder Johan Stoop heeft gebruik gemaakt van SDE++ subsidie. Stoop: 'De stroom die we niet gebruiken, kunnen we aan het net leveren. Dat is heel interessant.' Het regelen van de vergunningsaanvraag liet Stoop doen door Zonnepanelen op het dak B.V. Stoop: 'Ik wil met mijn kippen bezig zijn, niet met zonnepanelen. Zonnepanelen op het dak heeft mij volledig ontzorgd.'


Profiteer ook van SDE++

Wilt u ook bijverdienen door te investeren in zonnepanelen met SDE++? De subsidieronde van dit jaar gaat open op 5 oktober 2021. Laat Zonnepanelen op het dak B.V. de aanvraag voor u regelen. Dat doen zij gratis en vrijblijvend en op tijd voor u. Daardoor zit u nergens aan vast en heeft u na toekenning nog de vrijheid om een andere installateur te kiezen. Laat hier uw gegevens achter en zij nemen met u contact op.


Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Zonnepanelen op het dak B.V.

Energy Shift

Een veilige zonnepaneleninstallatie opleveren met een hoge opbrengst vraagt vakkennis en ervaring. Aan zonnepanelen op een boerderij worden hoge eisen gesteld....

Lees verder »

Meer van Energy Shift

Lees ook

Meer artikelen van Energy Shift »

Artikelen over Energy Shift