Waarom juist nu investeren in zonnepanelen?

Corona hoeft de plaatsing van zonnepanelen op een stal of loods niet in de weg te staan. Sterker nog: specialist Theo Hartgers van het Barneveldse bedrijf Zonnepanelen op het dak legt uit waarom investeren in duurzaamheid juist nu erg lucratief kan zijn voor ondernemers.

Waarom+juist+nu+investeren+in+zonnepanelen%3F
Zonnepanelen op het dak

'Corona is een thema dat in elk gesprek met onze klanten wel een keer valt. Iedereen heeft er last van. Sommigen hebben hun omzet flink zien kelderen, terwijl de schade bij anderen nog meevalt', zegt Theo Hartgers. Ongeacht hun situatie hebben veel agrarische ondernemers volgens hem toch interesse in een duurzame investering.

De specialist van Zonnepanelen op het dak noemt drie belangrijke redenen waarom agrariërs juist nu zonnepanelen laten plaatsen:

 • Steun van de bank
  Banken zijn over het algemeen zeer bereid om mee te denken over de financiering van zonnepanelen. De investering is bewezen rendabel en de rente is nog steeds historisch laag.
   
 • Extra inkomsten
  Ook als de bedrijfsomzet daalt, blijven de zonnepanelen inkomsten genereren. Nu en de komende 25 jaar. Doordat u zelf energie opwekt, bespaart u bovendien flink op uw energierekening. Geeft de meter aan dat niet alle opgewekte stroom wordt verbruikt? Dan verkoopt u het restant aan uw energiebedrijf.
   
 • Aantrekkelijke subsidies
  Alle ondernemers met ruimte voor minimaal vijftig zonnepanelen en een grootverbruikersaansluiting komen in principe in aanmerking voor een SDE++-subsidie. U profiteert maximaal vijftien jaar lang van de overheidssubsidie, maar ook daarna plukt u de vruchten van uw zonnepanelen. De panelen hebben een levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar. Bij Zonnepanelen op het dak verzorgen wij gratis het volledige aanvraagtraject voor de subsidie.

Zonnepanelen installeren in coronatijd

Corona vormt geen enkele belemmering voor de installatie van zonnepanelen, stelt Hartgers. 'Bij Zonnepanelen op het dak werken we volledig volgens de richtlijnen van het RIVM. In het voortraject regelen we zoveel mogelijk vanuit huis en tijdens klantbezoek houden we uiteraard 1,5 meter afstand. Vaak vindt zo'n gesprek in de buitenlucht plaats.'

Ook tijdens de installatie treft Zonnepanelen op het dak alle benodigde voorzorgsmaatregelen, laat Hartgers weten. 'Als het wenselijk is, nemen we zelfs een eigen toiletvoorziening mee.'

Een dak als inkomstenbron

Op de website zonnepanelenophetdak.nl is meer informatie te vinden over zonnepanelen en hoe andere agrarisch ondernemers een inkomstenbron van hun dak maakten.

Zonnepanelen op het dak

Een veilige zonnepaneleninstallatie opleveren met een hoge opbrengst vraagt vakkennis en ervaring. Aan zonnepanelen op een boerderij worden hoge eisen gesteld....

Lees verder »

Meer van Zonnepanelen op het dak

Lees ook

Meer artikelen van Zonnepanelen op het dak »

Artikelen over Zonnepanelen op het dak