Laat uw SDE+-subsidie niet verlopen
Een agrariër die SDE+ subsidie toegekend heeft gekregen, heeft goud in handen. Met een SDE+-subsidie verdient hij drie keer geld. Een investering in zonnepanelen kan vijftien jaar lang gemakkelijk 109 procent rendement per jaar opleveren. Dat percentage kan verder oplopen voor ondernemers die een gunstige SDE+-beschikking hebben uit 2017, 2018 of 2019. Een kans om niet zomaar te laten schieten.
De SDE+-subsidieronde van het najaar 2019 was op de eerste dag al overschreden. Met andere woorden: op dag 1 van de openstellingsronde is er voor meer dan 5 miljard euro subsidie aangevraagd. Duizenden aanvragers hebben nooit kans gemaakt op de SDE+-subsidie.
Tegelijkertijd zweeft er nog voor 9 gigawatt aan SDE+-subsidies rond. Ondernemers die de afgelopen jaren wel subsidie toegekend hebben gekregen, maar nog geen zonnepanelen hebben geplaatst. In sommige gebieden van Nederland is nog geen 15 procent van het totaal beschikte vermogen gerealiseerd.
Ondernemers die een subsidiebeschikking toegewezen hebben gekregen, moeten binnen een vastgestelde tijd hun zonnepanelen geïnstalleerd hebben. Projecten tot 1.000 kilowattpiek hebben daarvoor anderhalf jaar de tijd, anders verloopt de subsidie. Projecten van 1 megawattpiek of groter hebben iets langer, namelijk drie jaar, de tijd.
Een gouden kans
Grootverbruikers met een SDE+-subsidie verdienen hun investering gemiddeld in zes à zeven jaar terug. Daarna blijven de panelen nog vele jaren gratis stroom opwekken en blijft een SDE+-subsidie nog jaren doorlopen.
Zelfs wanneer de subsidie na vifjtien jaar stopt, gaan de zonnepanelen zeker nog tien jaar mee. Daardoor gaat de ondernemer al die tijd door met besparen op zijn energiekosten. Ook ontvangt hij een vergoeding voor de niet-verbruikte stroom. Zo zijn zonnepanelen niet alleen goed voor het milieu, maar kunnen agrariërs veel geld verdienen met zonnepanelen.
Met een SDE+-subsidie verdient een agrariër drie keer geld
1. Hij ontvangt subsidie per opgewekte kilowattuur zonne-energie;
2. Hij bespaart op zijn stroomrekening omdat hij zelf zijn energie opwekt (niet-netlevering);
3. De stroom die niet wordt verbruikt, verkoopt hij aan zijn energiebedrijf (netlevering).
Aan zonnepanelen op een boerderij worden hoge eisen gesteld. Door omstandigheden als stof, zand, vocht en ammoniak hebben deze zonnepaneleninstallaties het zwaarder te verduren. Zonnepanelenspecialist Zonnepanelen op het dak in Barneveld biedt agrariërs daarom zonnepanelen van de allerhoogste kwaliteit met een hoge opbrengstgarantie.
Offerte op maat
Heeft u een SDE+-beschikking, maar daar nog niets mee gedaan? U heeft goud in handen. Laat uw subsidie niet ongebruikt verlopen. Vraag vrijblijvend een offerte aan om te ontdekken welk groot rendement u kunt halen uit een investering in zonnepanelen op uw dak. Zonnepanelen op het dak heeft meer dan zevenhonderd grote zonnepaneleninstallaties in Nederland geplaatst.
Energy Shift
Een veilige zonnepaneleninstallatie opleveren met een hoge opbrengst vraagt vakkennis en ervaring. Aan zonnepanelen op een boerderij worden hoge eisen gesteld....
Lees verder »