Mest uit vrijloopstal naar fruitteler

De mest uit de vrijloopstal van melkveehouder Rik Lagendijk uit Diessen gaat naar een fruitteler of boomkweker.

Deze week werd de mest als compost uit de stal gehaald en werden nieuwe houtsnippers in de stal gebracht. 'Dat doen we altijd voor de winter, zodat we de winter wat makkelijker door kunnen en de snippers droog blijven. In de zomer blijft het ook droog door de warmte', merkt Lagendijk op.

ZLTO is samen met Delphy een initiatief gestart om de melkveehouder en de fruitteler met elkaar in contact te brengen. 'Het project houdt in dat het snoeihout van de fruittelers in onze stal verwerkt wordt tot compost. Die zou vervolgens weer terug kunnen gaan naar de telers.'

'Voordeel ten opzichte van stro is dat bij houtsnippers veel minder massa in de stal hoeft en deze ook minder vaak hoeft te worden vervangen, omdat de draagkracht minder snel afneemt. Wij hebben hier een goede bodemverbeteraar en voor ons zou het mooi zijn als we daar makkelijk vanaf kunnen komen', aldus Lagendijk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer