Enthousiasme+voor+het+veehouderijvak+groot
Nieuws
© Trouw Nutrition

Enthousiasme voor het veehouderijvak groot

Liefde voor het vak. Premixfabrikant Trouw Nutrition heeft een gevoelige snaar geraakt met zijn actie liefdevoorboeren.nl, waar veehouders praktische tips kunnen inzenden. Als dank mogen ze op een smakelijke beloning rekenen.

Sinds de start van de actie heeft de fabrikant een dertigtal inzendingen van veehouders ontvangen, waaronder een groot aantal van pluimvee- en varkenshouders. Peter van Agt van de Fladderfarm in het Noord-Brabantse Oirschot geeft de tip: 'Neem eens een eitje bij de koffie.'

Veel inzendingen hebben te maken met kraamstalmanagement en gezonde opfok van biggen. Varkenshouderij Kuijsten-de Rond uit het Utrechtse Montfoort is de inzender van de handige winkelkar. Ze vermelden er bij: 'Wie nog zoekt naar een slimme manier om biggen te verplaatsen: denk eens aan een winkelkarretje!'

Vloerverwarming in kraamstal

Varkenshouderij Van Aert-Van Ooij uit Nederweert in Limburg bouwde een couveuse, zodat de biggen het lekker warm hebben, maar de zeug het ook aangenaam heeft. Ruth van der Haar uit het Overijsselse Hardenberg raadt aan vloerverwarming in de kraamstal aan te leggen.

Paul Bruggink uit Ootmarsum, ook in Overijssel, installeerde in zijn stal een ophangsysteem voor biggenlampen. Na gebruik hangt de lamp met een touwtje zo weer aan het plafond. Door de ramen wit te kalken, bescherm je pasgeboren biggen tijdens warm weer tegen al te grote opwarming, is weer een andere handige praktische tip.

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer