Berkelland+checkt+eigen+bermen
Nieuws
© LTO Nederland

Berkelland checkt eigen bermen

Gemeente Berkelland brengt samen met RVO in beeld welke gronden oneigenlijk door boeren in gebruik zouden zijn genomen.

Met de proef wil Berkelland landschapselementen zoals bloemrijke wegbermen, bosjes, houtwallen en steilranden, beter beschermen. Daarbij zet zij in op ecologisch beheer.

Gemeente Berkelland levert kaartmateriaal aan RVO aan waarop de bermen van de gemeente zijn ingetekend. 'Daar waar sprake is van overlap met de opgave van boeren, wordt die opgave gecorrigeerd in het perceelregister van RVO', waarschuwt de gemeente.

Kosten sparen

Voorzitter Wim Klein Willink van LTO Noord Berkelland heeft contact gehad met burgemeester Joost van Oostrum over de plannen. 'Het is niet bij alle bermen aan de orde. Daar waar geen ecologisch beheer mogelijk is, moeten boeren het onderhoud zelf kunnen doen. Dat spaart de gemeente ook kosten.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  36° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
 • Vrijdag
  37° / 24°
  20 %
Meer weer