LTO+Noord+in+beroep+tegen+aangepast+beheerplan+De+Wilck
Nieuws
© Hoogheemraadschap Rijnland

LTO Noord in beroep tegen aangepast beheerplan De Wilck

LTO Noord gaat in beroep tegen het gewijzigd beheerplan voor Natura 2000-gebied De Wilck bij Hazerswoude.

Volgens de landbouworganisatie hebben de aanpassingen op het gebied van jacht, wildbeheer en schadebestrijding een negatief effect op de bedrijfsvoering van met name de grondeigenaren en -gebruikers. De onderbouwing voor de wijziging is volgens LTO Noord te mager.

'Liever nog dan een nieuwe beroepsprocedure zouden we in goed overleg met de betrokken partijen tot een bevredigende overeenstemming willen komen', zo schrijft LTO Noord in haar beroepschrift. 'Dit is echter tot nog toe helaas niet mogelijk gebleken. Wij zijn daartoe nog steeds wel van harte bereid.'

Wildpopulatie

De lanbouworganisatie voorziet dat lokale faunabeheereendheid straks onvoldoende middelen hebben om de wildpopulatie te kunnen beheersen en daarmee schade voorkomen.'Daarnaast zijn wij van mening dat de belangen van de agrarische grondeigenaren en -gebruikers onvoldoende geborgd zijn in de evaluatie die ten grondslag ligt aan de aangepaste werkwijze,'

Verder ontbreekt een zorgvuldige afweging economische, landschappelijke, milieukundige en sociale belangen, van het omliggende agrarische gebied, waaronder diverse veehouders en boomkwekers, meent LTO Noord.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer