Utrecht wil platform kleine landschapselementen

Gedeputeerde Krol van provincie Utrecht pleit voor het opzetten van een Platform Kleine Landschapselementen (KLE).

Dat zou alle betrokken partijen bij elkaar brengen om samen te werken vanuit één gedragen herstel- en onderhoudsplan. Dit liet hij weten tijdens de behandeling van de Natuurvisie en de nieuwe Wet natuurbescherming in de Provinciale Staten op 12 december.

Tijdens die bijeenkomst maakte hij bekend dat in ieder geval tot 2021 nog 770.000 euro beschikbaar is voor aanleg en herstel van kleine landschapselementen.

Kwaliteitsimpuls

Waar voorheen nieuwe elementen werden gefinancierd via het plattelandsontwikkelingsprogramma (Europese middelen), kan nu worden volstaan met een aanvraag Subsidieregeling kwaliteitsimpuls natuur en landschap.

Diverse partijen in de provincie Utrecht hechten veel waarde aan het behoud en herstel van kleine landschapselementen zoals knotbomen en rietkragen.

Verplicht

Zo'n 500 boeren kregen in oktober nog een brief van de provincie waarin zij verplicht werden gesteld tot onderhoud van Kleine Landschapselementen op hun land. Dat kan niet zonder passende vergoeding, was de reactie van LTO Noord Utrecht.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer