Flevoland tekent overeenkomst voor aanleg natuurpark

De provincie Flevoland en de ondernemers Willem-Maik en Miranda van Dalen hebben deze week een overeenkomst getekend voor de aanleg het natuurproject Swifterpark.

De locatie van het park betreft het voormalige gronddepot van ProRail bij de N307 tussen Lelystad en Dronten. Het gaat volgens de berichtgeving van de regionale nieuwssite De Drontenaar om een oppervlakte van 20 hectare, dat omgevormd moet worden tot nieuwe natuur en vrij toegankelijk is voor liefhebbers.

Het plan voor Swifterpark is eind 2014 al goedgekeurd door Provinciale Staten. Nu is er overeenstemming tussen de provincie en de initiatiefnemers over het definitieve ontwerp en de financiering.

De volgende stap in het plan is wijziging van het bestemmingsplan voor het betreffende gebied. In deze procedure kunnen eventuele bezwaren tegen het plan ook worden meegenomen.

Bedenkingen in de buurt

Er is sprake van bedenkingen van enkele agrariërs in de buurt van Swifterbant vanwege overdracht van dierziekten. Volgens de provincie blijkt echter uit onderzoek van externe bureaus dat hiervan geen sprake is.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer