Ondertekening derde ruil Alblasserwaard-West

Vier partijen hebben woensdag de derde deelruil ondertekend van het kavelruilproject Alblasserwaard-West. In de ruil verwisselde in totaal ruim 28 hectare van eigenaar. Bij alle drie agrarische ondernemers heeft dit geleid tot een vergroting van de huiskavel.

Ondertekening+derde+ruil+Alblasserwaard%2DWest
© Wikimedia

Provincie Zuid-Holland - de vierde partij in de ruil - verwerft grond om natuurdoelen te kunnen realiseren en ook om toekomstige ruilen mogelijk te maken. Op dit moment is er in de eerste drie deelruilen bij elkaar 155 hectare geruild.

'Ik verwacht dat er in ieder geval nog drie deelruilen volgen,' is de inschatting van kavelruilcoördinator Rutger de Groot van de Stichting Kavelruil Zuid-Holland. Bij bij elkaar zouden die volgens hem nog eens 100 hectare kunnen omvatten.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer