Tuinbouw in de schijnwerper op World Food Day

Greenport Westland-Oostland is medeorganisator en partner van World Food Day, dat op 16 oktober plaatsvindt in Rotterdam en omgeving.

Tuinbouw+in+de+schijnwerper+op+World+Food+Day
© Nieuwe Oogst

Tijdens dit grootschalige evenement nemen consumenten een kijkje bij onder meer voedselproducenten en wordt aandacht gevraagd voor de uitdagingen van het huidige voedselsysteem.

Er is veel aandacht voor de tuinbouw in het programma. Zo zijn er excursies naar Tomatoworld en vershandelaar Bakker Barendrecht.

Feeding the megacities

Op het Schouwburgplein kunnen consumenten in een kas zien hoe groenten groeien en hoe hommels zorgen voor bestuiving. Daarnaast is er een talkshow over 'Feeding the Megacities', het centrale thema van de Greenport.

Verder zijn er ook excursies gepland naar de akkerbouwer die aardappelen teelt voor Bram Ladage en naar een melkveehouderij.

Voedselsysteem

Jolanda Heistek, programmamanager van Greenport Westland-Oostland: 'Tijdens de World Food Day willen laten zien hoe het voedselsysteem in elkaar steekt en hoe de tuinbouw samenwerkt met partijen op het gebied van voedingsmiddelen.'

'Voor veel consumenten in met name steden is de afstand tot voeding groot: die kunnen we verkleinen met de World Food Day. Bovendien kunnen we laten zien welke bijdrage het tuinbouwcluster levert aan een duurzame en eerlijke voedseltoekomst', stelt Heistek.

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer