Eigen tarwe op bord, hoe gaaf is dat?

Maatschap Wilms in Anna Paulowna zaait al jaren 10 hectare baktarwe in voor de zaaizaadvermeerdering in opdracht van Royal ZAP, maar nu ook deels als proef om het lokale wiekenbrood nog meer een streekeigen karakter te geven. Een interessant experiment voor de akkerbouwers en de vrijwilligers van De Hoop, een tot korenmolen omgebouwde boezemmolen uit 1742. ‘Na de oogst in augustus zien we wat er mogelijk is. Op zich is dit deel van Europa eigenlijk net iets te koud voor de teelt, maar wie weet lukt het toch met wat andere rassen’, zegt Simon Wilms.
Niet dat de akkerbouwer meteen verwacht hiermee een nieuwe markt aan te boren. Het trekt vooral om iets minder anoniems te produceren dan gebruikelijk is. ‘Kijk, we telen onwijs mooie uien en het geeft ook een geweldige kick dat die echt de hele wereld over gaan. Punt is wel dat we daar dus nooit meer iets van terugzien. Wie weet ligt die tarwe hier straks op ons eigen bord, in de vorm van een plak brood, in het dorp gemalen en gebakken. Hoe gaaf is dat?’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer