Nobelprijswinnaars willen eind gmo-campagne

Ruim honderd Nobelprijswinnaars ondertekenden een brief waarin Greenpeace wordt opgeroepen om de campagne tegen gmo-technieken te stoppen.

Nobelprijswinnaars+willen+eind+gmo%2Dcampagne
© Gerda Coppens

Volgens de ondertekenaars zijn bepaalde vormen biotechnologische innovaties noodzakelijk om de wereldbevolking ook in 2050 te kunnen voeden.

De Nobelprijswinnaars zijn verenigd in het platform Supporting Precision Agriculture. Zij vragen Greenpeace hun visie op genetische modificatie (gmo) te heroverwegen op basis van ervaringen van telers en consumenten met gewassen die verbeterd zijn via biotechnologie.

Golden Rice

Als voorbeeld noemen de ondertekenaars de oppositie van Greenpeace tegen Golden Rice, een gmo-rijst met maisgen voor de productie van extra vitamine A.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorkomt deze rijstsoort vanwege het hoge gehalte aan vitamine A blindheid en sterfte bij kinderen in ontwikkelingsgebieden. Greenpeace beschouwt Golden Rice als uithangbord voor gmo.

Standpunt afwijzen

De in totaal 108 Nobelprijswinnaars vragen aan regeringen over de hele wereld om het gmo-standpunt van Greenpeace af te wijzen.

Ze besluiten hun brief met de vraag: 'Hoeveel arme mensen moeten nog sterven voordat we dit beschouwen als een misdaad tegen de mensheid.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer